Loading Events
Find Events

Event Views Navigation

Events for November 1, 2018 through November 27, 2018

Events List Navigation

November 2018

НЕ БИДИ МЕДИУМСКА МЕТА!

November 7, 2018 @ 11:00 am - 12:30 pm
Плато на уким,
+ Google Map

Find out more »

Прва работилница на тема ДИГИТАЛНО ЖИВЕЕЊЕ

November 27, 2018
Студентско радио

Првата работилница во рамките на проектот НЕ БИДИ МЕДИУМСКА МЕТА на тема ДИГИТАЛНО ЖИВЕЕЊЕ 

Што ќе опфати?

-Кратка историска ретроспектива на техничко – технолошкиот развој со цел да се сфатат промените кои ги прават медиумите. Како се користат актуелните применети технологии, пример: социјални мрежи: (дозирана приватност, „like” и comment”), најчесто за потребите на секојдневниот живот, како функционираат тековните медиумски технологии, демистифицирање на новите технологии.

Работилниците кои се предвидени да се одржат ќе бидат еднодневни: четири сесии по 90 мин (паузи од 15 мин).

Резултатот од секоја работилница ќе …

Find out more »