Loading Events
Find Events

Event Views Navigation

Events for November 11, 2018

Events List Navigation

November 2018

Прва работилница на тема ДИГИТАЛНО ЖИВЕЕЊЕ

November 27, 2018
Студентско радио

Првата работилница во рамките на проектот НЕ БИДИ МЕДИУМСКА МЕТА на тема ДИГИТАЛНО ЖИВЕЕЊЕ 

Што ќе опфати?

-Кратка историска ретроспектива на техничко – технолошкиот развој со цел да се сфатат промените кои ги прават медиумите. Како се користат актуелните применети технологии, пример: социјални мрежи: (дозирана приватност, „like” и comment”), најчесто за потребите на секојдневниот живот, како функционираат тековните медиумски технологии, демистифицирање на новите технологии.

Работилниците кои се предвидени да се одржат ќе бидат еднодневни: четири сесии по 90 мин (паузи од 15 мин).

Резултатот од секоја работилница ќе …

Find out more »