Loading Events
Find Events

Event Views Navigation

Events for November 2018

Calendar Month Navigation

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
1
2
3
4
5
6
7

НЕ БИДИ МЕДИУМСКА МЕТА!

НЕ БИДИ МЕДИУМСКА МЕТА!

November 7, 2018 @ 11:00 am - 12:30 pm

8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

Прва работилница на тема ДИГИТАЛНО ЖИВЕЕЊЕ

Прва работилница на тема ДИГИТАЛНО ЖИВЕЕЊЕ

November 27, 2018

Првата работилница во рамките на проектот НЕ БИДИ МЕДИУМСКА МЕТА на тема ДИГИТАЛНО ЖИВЕЕЊЕ 

Што ќе опфати?

-Кратка историска ретроспектива на техничко – технолошкиот развој со цел да се сфатат промените кои ги прават медиумите. Како се користат актуелните применети технологии, пример: социјални мрежи: (дозирана приватност, „like” и comment”), најчесто за потребите на секојдневниот живот, како функционираат тековните медиумски технологии, демистифицирање на новите технологии.

Работилниците кои се предвидени да се одржат ќе бидат еднодневни: четири сесии по 90 мин (паузи од 15 мин).

Резултатот од секоја работилница ќе ...

28
29
30